2019 Bayanlar Avrupa Voleybol Şampiyonası Organizasyonunun İlk Toplantısı İstanbul’da Yapıldı

21 Ekim 2017
867

2019 Bayanlar Avrupa Voleybol Şampiyonası Organizasyonunun İlk Toplantısı İstanbul’da Yapıldı


Türkiye, Çekya (Çek Cumhuriyeti), Macaristan ve Polonya’nın ortaklaşa ev sahipliği yapacağı 2019 A Bayanlar Avrupa Voleybol Şampiyonası organizasyonunun ilk toplantısı, bugün (21 Ekim 2017 Cumartesi) İstanbul Volley Hotel Safir Salon’da gerçekleşti.


Toplantıya; Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Asbaşkanı Özkan Mutlugil, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Çekya Voleybol Federasyonu Başkanı Marek Pakosta, Polonya Voleybol Federasyonu Başkanı Jacek Kasprzyk, TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkan Ahmet Göksu, TVF Milli Takımlardan ve Basından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kurtaran Mumcu, TVF Sağlık İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi A. Nihan Karaçam Salkaya, Macaristan Voleybol Federasyonu Genel Sekreteri Zsolt Ludvig, Polonya Voleybol Federasyonu Genel Sekreteri Tomasz Karasiński, Macaristan Voleybol Federasyonu Spor Organizasyonları Direktörü Kornél Nagy, TVF Uluslararası İlişkiler ve Organizasyon Müdürü Nilüfer Başak Shimonsky ile TVF Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Sezgin Eren katıldı.


Toplantıda; grup maçları ve 1-8 final maçları; Türkiye, Macaristan, Çekya ve Polonya ev sahipliğinde, çeyrek final maçlarının; Türkiye ve Polonya’da, yarı final ve final maçlarının ise Türkiye’de yapılacağı açıklandı. Ankara’nın ev sahipliği yapacağı şampiyonanın programı, maçların yapılacağı salonlar, organizasyon şeması ve genel organizasyon konuları (kura çekimi, turnuva tanıtımı, turnuva formatı, ulaşım vs.), toplantının ana gündem maddelerini oluşturdu.


2019 A Bayanlar Avrupa Voleybol Şampiyonası Etap Maçları ve Ev Sahibi Ülkeler:

Grup Maçları

Türkiye, Macaristan, Çekya, Polonya

1/8 Final Maçları

Türkiye, Macaristan, Çekya, Polonya

Çeyrek Final Maçları

Türkiye, Polonya

Yarı Final ve Final Maçları

Türkiye


Ankara ve Antalya şehirlerinde, 2003’te düzenlenen ve Avrupa ikincisi olduğumuz A Bayanlar Avrupa Voleybol Şampiyonası Finalleri, 16 yıl sonra ülkemizde yeniden düzenlenmiş olacak. Türkiye, 1967 yılında da A Bayanlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmıştı.


Create Account



Log In Your Account